Ирина Белчева грабва короната Мисис България Свят 2017 в края

...
Ирина Белчева грабва короната Мисис България Свят 2017 в края
Коментари Харесай

Мисис България Свят: Станах булка за втори път в тв ефир

Ирина Белчева сграбчва короната " Мисис България Свят 2017 " в края на предишния октомври. 

Най-красивата омъжена българка е на 33 години от София, но е пловдивска снаха. Завършва електроенергетика и има магистратура по бизнес администрация. Работила е като електропроектант, а в продължение на 10 години е основен специалист в Министерството на енергетиката. Белчева е щастливо омъжена и е майка на две деца. Преди присъединяване си в състезанието смъква 60 кг единствено за 7 месеца.

- В края на май ще визиите България на Mrs. Top of the World 2018 в Рига. Как се подготвяте за този влиятелен конкурс?

-Финалът ще се организира от 29 май до 3 юни 2018 година в Рига, Латвия. Това е най-престижният конкурс за омъжени дами в международен мащаб и аз съм доста щастлива, че ще имам опцията да показва страната ни точно на него. Ще може да се гласоподава онлайн на формалната интернет страница на състезанието, тъй че приканвам всички, които имат предпочитание да поддържат българското присъединяване в мое лице, да го създадат. Почти напълно съм фокусирана върху подготовката за финала. Подготвям се интензивно и интензивно от няколко месеца. Снимам видеа, фотосесии, преговарям национални танци за гения, който ще показва, упражнявам и навестявам разнообразни мероприятия, свързани с състезанието.

- Заставате зад идеята за отбрана на дамите от домашно принуждение. Как би трябвало да се борим с този сериозен за българското общество проблем?

- Като носителка на купата Мисис България аз стоя зад идеята onevoice. Това е акция в поддръжка на жертвите от домашно принуждение. За страдание има доста потърпевши, включително дами, деца и даже мъже. Но с вярната помощ и поддръжка аз имам вяра, че техният брой ще намалее.

- Какво ви въодушеви за идеята „ Да помогнем на зрелостници в потребност ”?

-Това е моя персонална идея и акция, която аз проведох. За благополучие съответствува с традициите на организацията на Мисис България и всички ме поддържаха, отпред с шефа на Холдинга госпожа Меги Савова, за което благодаря сърдечно. Аз постоянно съм се занимавала с щедрост и съм пособия на по-слабите от мен и хората в потребност, тъй като това е моя вътрешна нужда.

Идеята за тази акция пристигна непринудено и по отношение на идните абитуриентски балове и персонална молба, отправена към мен от момиче в неравностойно състояние.

- В Деня на влюбените 14 февруари с вашия брачен партньор подновихте брака си, и то в ефирен ефир, пред хиляди фенове. Само с цел да облечете още веднъж бяла рокля ли, или имаше и по-дълбоки аргументи ?

-Причините са доста! Винаги е наслаждение да бъдеш младоженка, само че, несъмнено, смисълът  и посланието на нашата втора женитба са напълно разнообразни и дълбоки. Това е апотеоз на нашите усеща и безкрайна обич, които изпитваме един към различен. Да подновиш брачния си обет е същинско, чисто, вълнуващо и прочувствено прекарване, което поисквам на всички.

При нас беше повече от прелестно, тъй като се случи в ефира на една от най-гледаните и обичани български малките екрани, онлайн, като подарък и изненада от мен за брачна половинка ми. Точно на 14 февруари - Св. Валентин, ние имаме годишнина от нашата женитба.

- Обикновено на красивите дами не се постанова да са изключително умни. Как успяхте да подплатите атрактивната визия с интелектуален багаж?

-Аз считам, че съм образец за това по какъв начин една дама може да наподобява добре и да бъде в същото време съумяла, умна и потвърдила се в обществото, в своята специалност, кариера и семейство. Имам две магистратури и непрестанно модернизирам себе си в разнообразни направления.

- Как съчетавате работата в Министерството на енергетиката с подготовката за състезания и грижата за себе си и за фамилията?

- Признавам, че е мъчно. От 10 години работя в Министерството на енергетиката, където съм основен специалист в дирекция „ Сигурност на енергоснабдяването и ръководство при спешни обстановки “. Сложна материя е това, с което се занимавам като електроинженер. Работата ми е извънредно виновна и сериозна. Но когато човек влага цялата си сила, пристрастеност и обич в нещата, които обича и харесва, е изцяло допустимо да съвмести всичко в всекидневието си и триумфът е обезпечен.

  - Промениха ли отношението си към вас близки и другари след състезанието Мисис България Свят 2017, където спечелихте короната в конкуренция с още 800 прелестни дами?

  -Да. Казахте го доста тъкмо. Всички дами бяха прелестни! Много са българките, които заслужават корона. Има превъзходни девойки, които приканвам да имат вяра повече в себе си! Увереността постоянно води до положителни резултати.

За страдание и при мен, както и при доста други съумели хора, настъпиха някои неприятни промени и разочарования от близки родственици и другари, и от хора, в които съм вярвала и които съм харесвала и ценила. Но това, за жал, е човешката природа. Явно за някои е мъчно да одобряват триумфите на другите!

- Разкажете повече за фамилията си.

-Щастливо омъжена съм от девет години. Имам две прелестни деца. Ирен - на 6 година и Кристиан - на 4 година, които боготворя.

-Всяка свободна секунда съм със фамилията си. Винаги са до мен и ме поддържат, както и моите родители. Всички ги обичам безпределно!

- Каква е връзката ви с Пловдив?

- Връзката ми с Пловдив е доста мощна, тъй като моят брачен партньор е от този хубав български град, който навестявам постоянно с голямо наслаждение. Там живеят и неговите родители, които ме поддържат абсолютно.

- Добър кулинар ли сте?

-Готвя добре, само че не всеки път ми остава време. Когато сме всички дружно, намираме способи да си прекараме прелестно и да се нахраним вкусно.

- Какво е най-важното, което научихте от своите родители?

-Да почитам хората и да оценявам техните качества! А най-важното, на което ме научиха родителите ми, е да имам вяра в себе си и в триумфа. Смятам, че потвърдих, че добре съм усвоила тези уроци.

- Преди състезанието Мисис България Свят свалихте 60 кг единствено за 7 месеца. Невероятно достижение! Как успяхте?

-Беше мъчно. С воля и мощна мотивация се оправих с качените по време на бременностите и малко по-късно килограми. Имах мощна психическа настройка, която ми оказа помощ да отслабна.

- Имате ли упоритости в политиката?

-Да. Имам разнообразни ползи и упоритости. Тепърва следва да се случват много неща. Аз обичам провокациите и постоянно съм се стремяла към тях. Това е тематика, която е доста близка до мен и до моята специалност, и ме касае директно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР