Ирена Симеонова печели първо място в конкурса Моето решение на

...
Ирена Симеонова печели първо място в конкурса Моето решение на
Коментари Харесай

Победителите в конкурса на Община Етрополе „Моето решение на проблем в моята община“

Ирена Симеонова печели първо място в състезанието „ Моето решение на проблем в моята община ", разгласен от Община Етрополе в партньорство с „ Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед - Етрополе ". Нейният план визира няколко съществени казуса - битови боклуци, улично осветяване, реорганизация на парк „ Езерото " и създаване на детски площадки. Ирена Симеонова е от гр. Етрополе, на 28 година и е направила задълбочено изследване на засегнатите проблеми като е намерила новаторски способи за решението им.

„ Отне ми близо месец да изготвя презентацията си. Много съм щастлива, че Община Етрополе за първи път се интересува от мнението на жителите и се вслушва в техните препоръки ", споделя победителката.

Награждаването се състоя в тържествената зала на Община Етрополе, като наградените бяха поздравени персонално от кмета инж. Владимир Александров, който им сервира парична премия и грамота. На церемонията участваха още заместник-кметът на Община Етрополе Паолина Цанова, ръководителят на „ Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед - Етрополе " госпожа Петя Пенкова и госпожа Виолета Ненчева.

„ Впечатлен съм от всички постъпили оферти. Част от тях даже заимствах и ги включих в програмата ми за ръководство за този мандат. Надявам се да имаме средства и да успеем да осъществяваме всички хрумвания, тъй като в действителност са доста положителни. Благодаря ви, че се включихте в състезанието и бяхте по този начин идейни. Община Етрополе има потребност от амбициозни младежи, които да способстват за развиването й ", съобщи кметът инж. Владимир Александров.

На второ място се класира плана на Тоника Димитрова, който моли за построяването на велоалеен маршрут. Тя научава за състезанието от обществената мрежа „ Линкедин " и незабавно взема решение да направи обширно изследване и решение за построяването на велоалея в гр. Етрополе.

„ Когато видях оповестеният конкурс, си спомних по какъв начин като дете до момента в който учех в ОУ „ Христо Ботев " и по-късно в СОУ „ Христо Ясенов " непрестанно карахме колелета. Така че може би от там пристигна инспирацията за това нещо ", споделя Тоника.

Трето място печели плана за основаване и създаване на дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии „ Не си самичък " на Пенка Василева. Тя работи като психолог в сходен център в гр. Ботевград, само че е от гр. Етрополе.

„ За жал в нашата община има доста деца с проблеми и считам, че би трябвало да се сътвори сходен център, с цел да не се постанова техните родители да пътуват до община Ботевград и София ", споделя участничката.

„ Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед - Етрополе " ще сбъдне фантазията на Светла Йорданова, която е създала програмата „ Здрави с Пилатес " и се ангажира да подсигури зала за осъществяване на занимания по метода Пилатес. Тренировките ще стартират при започване на месец май.

„ Впечатлени сме от плана и по тази причина взехме решение да осигурим зала за тренировки по пилатес. Смятаме, че жителите на гр. Етрополе имат потребност от метода, тъй като тази система от извършения укрепва и тонизира мускулите, усъвършенства стойката, гъвкавостта и равновесието. Искаме да подтикваме жителите да бъдат по-активни в спорта, тъй като той е пътят към здравето ", съобщи госпожа Пенкова.

В състезанието участваха ощe: Галя Бончева, Геновева Дончева, Георги Белов, Димитър Йорданов, Златина Тодорова, Моника Цветкова, Николай Тодоров, Тодор Тодоров, Сетара Вахдат, Стамен Стаменов, Стоил Кацаров, Страхил Недков, Таня Тодорова, Тинка Трифонова и Християн Дончев.

Организаторите на състезанието изричат признателност към всички участници за забавните хрумвания и оферти и се надяват до края на мандата да съумеят да осъществят и останалите планове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР