Иранското външно министерство официално заяви, че няма намерение да продава

...
Иранското външно министерство официално заяви, че няма намерение да продава
Коментари Харесай

Иран отказа да продава дронове на Русия

Иранското външно министерство публично съобщи, че няма желание да продава дронове на Русия. Това се оповестява в формалния канал в Телеграм на ведомството.

Отговаряйки на въпрос на публицисти по отношение на изказването на Съединени американски щати, че Иран може да продава военно съоръжение на Русия, представителят на външното министерство Насър Канаани сподели, че военното съдействие сред Иран и Руската федерация е почнало още преди войната, само че в последно време не се отбелязва развиване.

Позицията на Ислямска република Иран във връзка с войната е напълно ясна и неведнъж публично е обявявана. Иран няма да способства за ескалацията на обстановката в Украйна.

Дифенс експрес отбелязва, че в този момент единствено няколко страни могат да доставят оръжие на Руската федерация - Беларус, Сирия, Северна Корея и Еритрея. И единствено в Северна Корея Кремъл може да открие цяла линия ракети със съмнителна успеваемост. В същото време даже Москва да откри опция да получи оръжие от чужбина, то няма да е задоволително и няма да може да реши всички потребности на Руската федерация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР