Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей заяви, че Съединените щати

...
Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей заяви, че Съединените щати
Коментари Харесай

Иранският аятолах обвини САЩ, че изпратили вируса в Иран

Иранският висш водач аятолах Али Хаменей съобщи, че Съединените щати са виновни за изпращането на ковид в Иран, по тази причина за страната му е невероятно да одобри каквато и да е американска помощ в битката против болестта. В тирада по случай персийската Нова година, той съобщи: „ Вие, американците, сте упреквани за основаването на ковид “ и добави: „ Не знам до каква степен правилно е това изказване, само че до тогава, до момента в който това обвиняване стои, кой рационален човек ще ви се довери и одобри предлагането ви за помощ “.

„ Възможно е вашите (предложени) лекарства да са метод за по-голямо разпространяване на вируса “ сподели още Хаменей и продължи: „ Или в случай че изпратите терапевти и лекари, може би по този начин те желаят да видят резултата от отровата в иранското общество, тъй че да попълнят информацията си. Говори се, че част от вируса е създадена против иранския народ “.

Тонът му бе в цялостно несъгласие с думите на иранския президент Хасан Рохани, който предходния ден насочи сърдечна молба към американското общество да бъдат загърбени разликите с Иран и да работят дружно в битката с вируса, в това число Съединени американски щати да вдигне икономическите наказания против Иран, предадоха международните организации.

Веднага след речта на аятолах Хаменей, новаторски настроени политици в Иран като Махмуд Садехи, желаеха от него да даде доказателства за изказванията си.

Конспирацията, съгласно която коронавирусът е американско биологично оръжие, се популяризира от съветски сметки в обществените мрежи от началото на годината, обявиха през февруари представители на американското държавно управление. Тази седмица и Европейски Съюз предизвести, че засича дезинформация от съветски източници за ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР