Иранският въпрос не може да бъде разрешен с политика на

...
Иранският въпрос не може да бъде разрешен с политика на
Коментари Харесай

Макрон: Иранският въпрос не може да бъде разрешен с политика на санкции и сдържане

Иранският въпрос не може да бъде позволен с " политика на наказания и въздържане ". Това съобщи президентът на Франция Еманюел Макрон пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, представен от Агенция Франс Прес и " Ройтерс ".

Според него американската политика на наказания и въздържане на Иран не е задоволителна и е нужен дълготраен проект за ръководство на рецесията.

" Трябва да изградим дълготрайна тактика за ръководство на иранския въпрос , освен наказания и въздържане ", предложи той.

" Съгласен съм с задачите на президента на Съединени американски щати, макар че имаме различие за нуклеарното съглашение, само че мисля, че би трябвало дружно да изградим дълготрайна тактика, не може просто да прибягаме до наказания и въздържане ", разгласи Макрон по време на среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за неразпространение на нуклеарно, химическо и биологично оръжие.

Тръмп заплаши, че ще има последици за тези , които не извършват глобите на Съединени американски щати против Иран.

В същото време Макрон повтори предизвестието на американския водач, че има заплаха от разпространяване на балистични ракети на групи, свързани с Иран.

" В Близкия изток балистичната помощ, предоставяна на " Хизбула " и хусите, е ново и обезпокоително развиване, би трябвало да бъде спряно преди в допълнение дестабилизиране на напрегнатия район ", означи Еманюел Макрон.

Според него Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да попречи на Ислямската република да се снабди с нуклеарни оръжия.

Британският министър председател Тереза Мей счита, че съглашението с Иран от 2015 година е най-хубавият метод да се предотврати Техеран да се снабди с нуклеарно оръжие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР