Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф няма да вземе участие

...
Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф няма да вземе участие
Коментари Харесай

Иранският външен министър няма да участва на форума в Давос

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф няма да вземе присъединяване на тазгодишния Световен стопански конгрес форум в Давос, съобщи Ройтерс, базирайки се на представителят на иранското външно министерство Абас Мусави.

Пу димуте на Мусаби повода за това решение е неочаквана смяна в програмата на Зариф, направена от уредниците на форума.

„ Беше планувано той да участва, само че те ненадейно трансформираха неговата стратегия на такава, с която не сме се съгласявали “, разяснява представителят на иранското външно министерство по време на конференция, излъчена по телевизия.

Миналата седмица Ройтерс заяви, че Зариф към този момент не е в листата на близо 3000 души, предстоящи на форума, който тази година е под наслов „ Ангажирани за резистентен и обединен свят ”.

Припомняме че на форума няма да участва и английският министър председател Борис Джонсън, който през декември забрани на министрите си да  вземат участие на срещата в Давос. 

Миналата sedmica уредниците на Световния икономически конгрес потвърдиха присъединяване на американския президент Доналд Тръмп, който ще бъде съпроводен от министърa на финансите Стивън Мнучин, постоянния търговски представител Робърт Лайтхайзър, както и Иванка Тръмп и брачният партньор й Джаред Къшнър.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР