Иранският шампион по футбол Персеполис иска да изплати оставащата сума

...
Иранският шампион по футбол Персеполис иска да изплати оставащата сума
Коментари Харесай

Иранският шампион плаща 679 000 в брой на треньора заради ембарго

Иранският първенец по футбол Персеполис желае да изплати оставащата сума по контракта на треньора Бранко Иванкович в брой, а не по банков път, което не е допустимо поради наложените от Съединени американски щати наказания на ислямската страна.

Става дума за 679 хиляди $ и иранците оферират да му ги дадат в куфар.

Днес от Персеполис оповестиха, че Бранко Иванкович ще се върне в Техеран, с цел да си вземе парите, които са приготвени в куфар, оповестиха ръководителите пред локалната организация ИНСА.

В Персеполис са доста удовлетворени от работата на опитния хърватин и желаят да го запазят и за идващия сезон, като се надяват, че той няма да ги даде на ФИФА. Към момента те не са му платили въпросната сума по контракта, само че не тъй като не желаят или не могат, а тъй като ембаргото- наложено от Съединени американски щати, не разрешава прехвърляния на толкоз огромни суми посредством банкови преводи.

Конфликтът сред Съединени американски щати и Иран докара до наказания за ислямската република, наложени на Иран във връзка със спор за нуклеарните й проекти.

През април сходен проблем се появи с националния селекционер тогава Карлош Кейрос, който подаде тъжба във ФИФА против Иранската федерация по футбол, защото не му се заплащат заплатите. В момента федерацията още веднъж има проблем с заплащането и парите не си е получил настоящия селекционер Марк Вилмотс.

Иранците през днешния ден под управлението на Вилмоц приключиха 1:1 като посетители на Република Корея в контролна среща. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР