Иранският президент заклейми решението на САЩ да признаят Йерусалим за

...
Иранският президент заклейми решението на САЩ да признаят Йерусалим за
Коментари Харесай

Рохани призовава за единство между сунити и шиити

Иранският президент жигосах решението на Съединени американски щати да признаят Йерусалим за столица на Израел и прикани мюсюлманите да поддържат палестинската идея, оповестява АП.

Хасан Рохани отхвърля и наложената от Съединени американски щати възбрана на пътуващи от шест огромни мюсюлмански страни. Неговият коментар е след петъчните молебствия в южния индийски град Хайдерабад по време на тридневно посещаване в Индия.

Рохани приканва за единение сред сунити и шиити. Той разяснява, че шиитите, сунитите и народите от други етноси са съществували спокойно в Ирак и Сирия в продължение на епохи, до момента в който Западът е основал раздори там.

Рохани ще се срещне в събота с индийския министър председател Нарендра Моди в Ню Делхи. Той добавя, че Индия и Иран са люлките на азиатската цивилизация и че този идващият век ще принадлежат на Азия.

Рохани загатва и съдбовната пукотевица против 17 души в гимназия в щата Флорида и разяснява по какъв начин това демонстрира, че материалният напредък самичък по себе си не може да подсигурява мир в Съединените щати. Той прикани мюсюлманите да следват моралния кодекс на държание в исляма.

Индия оказва помощ на Иран да създаде пристанище Чабахар в Оманския залив за търговия с Афганистан и Централна Азия, заобикаляйки Пакистан, който отхвърля да даде достъп до Ню Делхи през сухопътния маршрут.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР