Иранският президент Хасан Рохани обяви, че американският президент Доналд Тръмп

...
Иранският президент Хасан Рохани обяви, че американският президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

САЩ ще съжаляват, ако се изтеглят от ядреното споразумение, заплашва Иран

Иранският президент Хасан Рохани разгласи, че американският президент Доналд Тръмп ще съжалява, в случай че отдръпна Съединени американски щати от нуклеарното съглашение, което Техеран и шестте международни сили подписаха през 2015 година, защото отговорът на Иран ще бъде по-категоричен, в сравнение с те може да си показват, оповестява " Ройтерс ".

" Иран няма да наруши нуклеарното съглашение, само че в случай че Съединени американски щати се изтеглят от договорката, сигурно ще съжаляват. Нашият отговор ще бъде по-категоричен от това, което те си показват и те ще видят това в границите на една седмица ", акцентира Рохани в тирада, предавана онлайн по държавната телевизия.

Рохани е приказвал, до момента в който Техеран отбелязва Деня на националната нуклеарна технология.

Тръмп се зарече да изтегли Съединени американски щати от нуклеарното съглашение. През януари той съобщи, че европейските съдружници би трябвало да се съгласят да " поправят ужасните дефекти " на съглашението, което беше подписано от неговия предходник Барак Обама, или той ще откаже да удължи облекчаването на глобите на Съединени американски щати против Иран.

Миналия месец Англия, Франция и Германия предложиха нови наказания на Европейски Съюз против Иран поради неговата стратегия за балистични ракети и ролята му във войната в Сирия в опит да убедят Вашингтон да резервира нуклеарното съглашение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР