Иранският президент Хасан Рохани коментира, че Ислямската република може да

...
Иранският президент Хасан Рохани коментира, че Ислямската република може да
Коментари Харесай

Иран е готов да преговаря, ако врагът се върне към нормалните условия

Иранският президент Хасан Рохани разяснява, че Ислямската република може да седне на масата за договаряния , с цел да позволи всички проблеми, в случай че " врагът се върне към естествени условия " и осъзнава своя неправилен метод , оповестява " ПресТВ ".

" Страната която напусна масата за договаряния и отхвърли съглашението, би трябвало да се върне към естествените условия ", изясни Рохани пред група от учени и лекари в Техеран.

" Аз декларирам като представител на иранската нация, че в този интервал и до момента в който врагът не съжалява за ограниченията си в предишното , няма различен метод, с изключение на да покажем опозиция ", добавя той.

" Ако врагът в действителност осъзнава своя неправилен и погрешен метод , тогава можем да седнем на масата за договаряния и да решим всички въпроси ".

" Враговете от време на време споделят, че имат условия за договаряния с Иран... само че през последните седмици споделят, че нямат условия. Те ни заплашваха, като че ли са военна суперсила, само че в този момент споделят, че не търсят война ", разяснява той, описвайки предлагането за договаряния без предварителни условия.
 Москва поддържа апела на Иран за пакт за ненападение с Персийския залив
Москва поддържа апела на Иран за пакт за ненападение с Персийския залив

Идеята за сключване на обвързващо съглашение да не се употребява мощ сред страни би било стъпка в вярната посока

Неговото изказване е скоро откакто държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помопе изясни в неделя, че Вашингтон е подготвен за договаряния .

" Готови сме да стартираме диалог без предварителни условия . Готови сме да седнем с тях ", изясни Помпео от Швейцария.

Той добави, че Съединени американски щати ще продължат да работят за преодоляване на " злонамерената активност на тази ислямска република , тази революционна мощ.

В отговор, Иран разказва предлагането като игра на думи и акцентира, че чака смяна в общия метод на Вашингтон към иранския народ.

" За Ислямска република Иран играта на думи и изложение на скрити цели под прикритието на нови думи не е аршин за деяние , само че смяната в общия метод на Съединени американски щати и практическата позиция към иранския народ е критерият ", разяснява представителят на иранското външно министерство Сейед Абас Мусави.

" Акцентът, подложен от Помпео върху нуждата от продължение на акция за оптимален напън върху Иран, е индикативен за постоянството на неправилния метод от предишното , който би трябвало да бъде отхвърлен ", добавя той.
 Помпео разгласи готовността на Съединени американски щати за диалози с Иран без предварителни условия
Помпео разгласи готовността на Съединени американски щати за диалози с Иран без предварителни условия

Проблемите в отношението с Ислямската република са поради ръководещия режим
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР