Иранският президент Хасан Рохани изрази задоволство от приключването на мандата

...
Иранският президент Хасан Рохани изрази задоволство от приключването на мандата
Коментари Харесай

Еуфория в Техеран! Иранският президент приветства края на ужасния режим на терориста Тръмп

Иранският президент Хасан Рохани изрази удовлетворение от приключването на мандата на Доналд Тръмп, който ще бъде сменен на президентския пост от Джо Байдън след няколко часа, предадоха осведомителните организации.

„ Ерата на още един тиранин завършва и през днешния ден е последният ден от ужасния му режим “, съобщи Рохани на държавно съвещание.

„ През четирите си години в Белия дом единствените плодове, които той донесе, бяха тези на несправедливостта и корупцията. Той донесе единствено проблеми на личния си народ и на останалия свят. За четирите си години тази администрация не даде на света нищо с изключение на терор и робия “, добави Рохани в излъченото му по малкия екран изказване.

Иранският президент назова още Тръмп „ малоумен терорист “.

„ Досега в никакъв случай не е било президентът на Съединени американски щати намерено да признае, че е направил терористичен акт против почитан боен на непозната страна, когато той е бил посетител на друга страна “, сподели Рохани. Той имаше поради убийството на иранския военачалник Касем Солеймани от Съединени американски щати в Багдад предходната година.

Рохани прикани новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън да върне страната си в иранското нуклеарно съглашение от 2015 година, от което Тръмп извади Съединени американски щати през 2018 година, и да анулира обновените против Техеран американски наказания, съобщи Ройтерс.

„ Сега топката е в полето на Съединени американски щати. Ако Вашингтон се върне в иранското нуклеарно съглашение от 2015 година, ние също напълно ще изпълняваме отговорностите си по него “, сподели иранският президент.

„ Политическата кариера на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп завършва през днешния ден и политиката му на „ оптимален напън “ над Иран изцяло се провали “, добави Рохани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР