Иранският президент Ебрахим Раиси заяви, че ударите в Дамаск, за

...
Иранският президент Ебрахим Раиси заяви, че ударите в Дамаск, за
Коментари Харесай

Иранският президент: Израелските удари в Дамаск няма да останат без отговор

Иранският президент Ебрахим Раиси съобщи, че ударите в Дамаск, за които е упрекван Израел, " няма да останат без отговор ", предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

При въздушните удари против консулството на Ислямска република Иран в Дамаск са починали седем членове на иранската Революционна армия. Според западни издания жертвите са трима генерали от елитните сили " Кудс " към Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР) и още четирима офицери.

" Ден след ден ставаме очевидци на укрепването на съпротивителния фронт и на отвращението и омразата на свободните нации към нелегитимния темперамент " на Израел " и това подло закононарушение няма да остане без отговор ", добави иранският президент.

Раиси осъди " нечовешкия, нападателен и лицемерен акт на настъпление ", определяйки го като " жестоко нарушаване на интернационалните правила ".

Пекин също осъди удара по консулския отдел на иранското посолство в Дамаск, при който предходния ден в сирийската столица починаха единадесет души, като напомни неприкосновеността на дипломатическите здания.

" Китай осъжда това нахлуване ", съобщи представителят на китайската дипломация Ван Вънбин. " Сигурността на дипломатическите институции не може да бъде нарушавана и суверенитетът, независимостта и териториалната целокупност на Сирия би трябвало да бъдат зачитани ", добави той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР