Иранският президент Ебрахим Раиси призова ислямските и арабските страни да

...
Иранският президент Ебрахим Раиси призова ислямските и арабските страни да
Коментари Харесай

Иран призова ислямския свят да се обедини срещу Израел

Иранският президент Ебрахим Раиси прикани ислямските и арабските страни да си сътрудничат в битката с Израел , който води смъртоносна война, провокирана от изненадваща офанзива на палестинската терористична формация Хамас, съобщи Агенция Франс Прес.



При нападението на Хамас през уикенда стотици бойци минаха израелската граница с транспортни средства, по въздух и по море, като убиха 1200 души и взеха 150 заложници под прикритието на дъжд от ракети.

Още към 1200 души бяха убити при хилядите израелски удари по Газа , а на бедния палестински анклав с население над 2,4 милиона души беше наложена " цялостна обсада ".

" Днес всички ислямски и арабски страни и всички свободни хора по света би трябвало да реализират съществено доближаване и съдействие по пътя на прекъсване на закононарушенията на ционисткия режим против потиснатия палестински народ ", сподели Раиси на сирийския си сътрудник Башар Асад в телефонен диалог.

Иранският президент съобщи, че с цел да спре " геноцида над палестинците от страна на ционистите ", Иран ще се координира с ислямските страни " допустимо най-скоро ", заяви уебсайтът на иранското президентство.

Иран, който поддържа Хамас, на 7 октомври отпразнува нападението в Израел , макар че упорства, че не е взел участие в него.

По време на диалога си с Асад, Раиси се нахвърли и върху арабските страни , които неотдавна възстановиха или разискват установяването на връзки с Израел.

" Днес всички, които оповестиха връзките си с ционисткия режим под предлог, че пазят правата на палестинците, бяха опозорени и на целия свят беше потвърдено, че ционисткият режим е в най-слабото си положение ", сподели Раиси.

По време на диалога Асад по сходен метод акцентира " нуждата от бързи дейности на арабско и ислямско равнище за отбрана на палестинския народ, изключително в Ивицата Газа, и за прекъсване на израелските нападения, ориентирани против деца и дами "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР