Иранският президент Ебрахим Раиси обвини днес враговете на страната си

...
Иранският президент Ебрахим Раиси обвини днес враговете на страната си
Коментари Харесай

Иранският президент обвини чуждестранни врагове за отровените ученички

Иранският президент Ебрахим Раиси упрекна през днешния ден враговете на страната си за отравянето на стотици ученички из цялата страна, съобщи Ройтерс.

Необяснимите към този момент случаи на отравяне в над 30 учебни заведения в най-малко четири града в Иран започнаха през ноември в свещения за шиитите град Кум, което накара някои родители да спрат децата си от учебно заведение.

Министърът на опазването на здравето Бахрам Ейнолахи сподели във вторник, че стотици девойки в разнообразни учебни заведения са станали жертва на отравяния. Някои политици допуснаха, че те може да са били взети под прицел от религиозни групи, които се опълчват на образованието на девойките.

Днес, в послание към обществеността, излъчено директно по държавната телевизия, Раиси упрекна за отравянето враговете на Иран .

" Това е план, целящ да провокира безпорядък в страната, посредством който врагът се пробва да всее боязън и неустановеност измежду родителите и учениците ", сподели той.

Раиси не посочи кои са тези врагове, макар че иранските водачи всекидневно упрекват Съединените щати и Израел , наред с други, че работят против Ислямската република.

Отделно от това почитан ирански чиновник съобщи, че в отравянията евентуално е забъркана цистерна с гориво , която е била видяна до учебно заведение в предградие на Техеран и в два други града.

Властите са конфискували цистерната и са арестували водача ѝ, сподели Реза Карими Салех, заместник-губернатор на предградието Пардис, представен от полуофициалната новинарска организация Тасним.

Салех е първият представител на иранските управляващи, който оповестява за арест по отношение на вълната от отравяния, отбелязва Ройтерс.
Той съобщи, че същата цистерна е била още в централния град Кум, както и в Боруджерд, в западната провинция Лорестан, където възпитаници също са потърпевши от отравяния, само че не даде повече детайлности.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР