Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф осъди в

...
Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф осъди в
Коментари Харесай

Иран защити Турция от САЩ

Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф осъди в Twitter дейностите на американския президент Доналд Тръмп по отношение на Турция.
Радостта на Тръмп във връзка на икономическите вреди, нанесени на Турция, съдружник от НАТО, е срамна . Съединени американски щати би трябвало да се откажат от своето користолюбие към глобите другояче целият свят ще се сплоти, с цел да ги принуди да създадат това. И тук не става дума единствено за словесно неодобрение. Ние сме заставали на страната на нашите съседи в предишното и ще създадем това и през днешния ден “, написа Зариф.

Trump`s jubilation in inflicting economic hardship on its NATO ally Turkey is shameful. The US has to rehabilitate its addiction to sanctions & bullying or entire world will unite—beyond verbal condemnations—to force it to. We’ve stood with neighbors before, and will again now.
— Javad Zarif (@JZarif) 11 август 2018 година
Позовавайки се на иранските медии, организация Reuters заяви, че Техеран не възнамерява среща сред ирански и американски публични лица по време на Общото заседание на Организация на обединените нации. По-конкретно не се възнамеряват диалози сред Зариф и държавния секретар Майк Помпео. По-рано от канцеларията на иранския президент Хасан Рохани обявиха, че не виждат съображение за среща сред него и Тръмп.
Припомняме, че на 10 август стопанинът на Белия дом двойно усили митата за импорт на стомана и алуминий от Турция, по този начин те доближиха надлежно 20% и 50%. Междувременно турската лира означи исторически срив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР