Иранският министър на отбраната обяви днес, че Иран разполага с

...
Иранският министър на отбраната обяви днес, че Иран разполага с
Коментари Харесай

Иран обяви, че има балистична ракета от ново поколение

Иранският министър на защитата разгласи през днешния ден, че Иран разполага с балистична ракета от ново потомство, съобщи Франс прес, като се базира на локалната осведомителна организация Тасним. Иранската организация посочи, че става въпрос за ракета с дребен обхват " Фатех Мобин ", прецизира Българска телеграфна агенция.

" Както обещахме на скъпия ни народ, няма да пестим никакви старания да увеличим капацитета от балистични ракети на страната ", съобщи военачалник Амир Хатами, представен от Франс прес. Новата версия на ракетата " Фатех Мобин " е с точно ориентиране и е създадена напълно в Иран, означи той.

" Бъдете сигурни, че колкото по-силни са натискът и психическата война против нашата велика страна Иран, толкоз по-голямо ще е желанието да подобряваме отбранителния си потенциал във всички области ", съобщи отбранителният министър.

Балистичната стратегия на Иран е сензитивен въпрос в връзките с огромните международни сили, изключително със Съединени американски щати, само че Техеран счита, че тя е от основно значение за отбранителния му потенциал поради неустойчивостта на региона.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР