Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция представи своя нов

...
Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция представи своя нов
Коментари Харесай

Иран представи нов боен кораб

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война показа своя нов многофункционален боен транспортен съд, оборудван с ракетна система и от който могат да излизат и се приземяват хеликоптери и дронове, предадоха международните организации. Плавателният съд с дължина 150 метра може да транспортира и катери.
Още по тематиката
Плавателният съд се назовава " Шахид Рудаки " - кръстен е на погубен пълководец от военноморските сили на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война.

На церемонията по представянето на плавателния съд командирът на военноморските сили на корпуса, адмирал Али Реза Тангсири сподели, че неговите сили желаят да стигнат оттатък Персийския залив в дълбоководното наблюдаване. Обичайно военноморските сили на корпуса патрулират из водите на Персийския залив, до момента в който военноморските сили на Иран извършват задачи в Оманския залив и оттатък него.

Представянето на новия кораб става в миг на напрежение сред Иран и Съединени американски щати.

 Тръмп замислял боен удар против Иран, само че го разубедили Виж още

На събитието командирът на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война, дивизионен военачалник Хосейн Салами, съобщи, че тези, които са разубедили американския президент Доналд Тръмп да извърши проекта си за боен удар по Иран, са съзрели риска, че това би се изродило в един по-голям спор.

Салами напомни, че Персийският залив е стратегически регион за международната стопанска система и че Иран играе привилегирована и неповторима роля там, с цел да подсигурява сигурността на тази водна простор.

" Ние обаче не сме лимитирани в една характерна географска зона, с цел да пазиме нашата сигурност и нашите жизненоважни ползи ", предизвести Салами. " Ако някои желаят да застрашат ползите на тази велика нация и страна, те сигурно няма да се усещат на несъмнено място на никое място по света ", добави той.

 Корабът е оборудван с ракетна система
Корабът е оборудван с ракетна система
Снимка: AP/БТА

Това изказване пристигна след обява в понеделник във в. " Ню Йорк таймс ", в която се споделяше, че Тръмп се допитвал наскоро до високопоставени американски представители по отношение на опцията " за деяние " против нуклеарни съоръжения в Иран.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР