Иранският информационен портал Fars News информира за подготвяно настъпление в

...
Иранският информационен портал Fars News информира за подготвяно настъпление в
Коментари Харесай

Обединените сили на САЩ и кюрдите от SDF подготвят настъпление край Дейр ез-Зор под маската на ИД

Иранският информативен портал Fars News осведоми за подготвяно нахлуване в провинция Дейр ез-Зор на обединените сили на кюрдите и американски военни под маската на ИД.

Сайтът заяви, че останки от отряди на ИД се концентрират, с цел да нападат в източната част на провинцията, където са съсредоточени подразделения на държавните сили. Изданието отбелязва, че терористите засилили активността си незабавно откакто Сирийските демократични сили (SDF) и американските военни оповестили за завършването на интервенцията срещу ИД.

Интересно е, че до момента в който кюрдите отидоха на помощ в Африн, американците уплътняват наличието си на изток от Меядин. Никой не се бори с терористите. Нещо повече, ИД даже оказва помощ на Съединени американски щати и не кюрдите.

Руски специалист пред изданието ФАН коментирал, че подготвяната офанзива против САА в района е съгласувана тристранна акция. По-скоро настъплението на ИД планувано с присъединяване на американски инструктори и полеви командири от SDF. Факт е, че мнозина терористи от ИД се „ разтворили” в редовете на кюрдите.

Очаква се остатъците на ИД да настъпят намерено, без да се крият. Това значи, че те имат всесилен спонсор. Терористите обаче просто ще бъдат пренесени в жертва от кюрдите и американците, до момента в който отслабват държавните войски западно от река Ефрат и пазят кюрдите на другия бряг, където те управляват нефтените сондажи.

Съединени американски щати в сходство със своята нормална тактичност няма да се решат намерено да настъпят срещу сирийските държавни войски и не могат да изпратят срещу тях кюрдите. Това би означавало спор с Русия. Именно по тази причина американските инструктори прибягват до играта с терористите от ИД.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР