Иранските власти закриха икономическия вестник Джахан е Санат, след като

...
Иранските власти закриха икономическия вестник Джахан е Санат, след като
Коментари Харесай

Иранските власти закриха икономически вестник

Иранските управляващи закриха икономическия вестник " Джахан е Санат ", откакто изданието насочи обвинявания против силите за сигурност на Ислямската република, съобщи Франс прес, като се базира на осведомителната работа на иранската правосъдна власт.

" Всекидневникът " Джахан е Санат " бе закрит през вчерашния ден поради нарушавания на разпоредби на Върховния съвет за национална сигурност ", заяви " Мизан онлайн ".

Информационната работа не прецизира кои са тези разпоредби, само че акцентира, че закриването на вестника е обвързвано със " публикация, оповестена от изданието в събота, в която има обвинявания против полицията и силите за сигурност ".

Десетки хора, множеството от които стачкуващи, починаха от началото на митингите в Иран на 16 септември. Повод за тях стана възмущението от гибелта на 22-годишната Махса Амини, която бе задържана за неспазване на ислямските правила за обличане и за която се допуска, че е станала жертва на полицейско принуждение, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР