Иранските власти съобщиха в неделя, че са осуетили атака с

...
Иранските власти съобщиха в неделя, че са осуетили атака с
Коментари Харесай

Иран арестува трима души за тероризъм в полза на Израел

Иранските управляващи оповестиха в неделя, че са осуетили офанзива с дрон на Мосад в Източен Иран. Те са арестували трима души по обвиняване, че са локални сътрудници на израелската шпионска организация. Това е станало в взаимна интервенция с талибаните покрай източните граници с Афганистан.

Министерството на разузнаването на Иран в съдействие с краткотрайно ръководещите талибани в Афганистан " обезвредиха офанзива с дрон от шпионската организация на израелския режим Мосад в Източен Иран " , се споделя в изказване на формалната осведомителна организация на Ислямската република IRNA.

" Трима сътрудници на Мосад с иранска народност бяха задържани в планински региони сред Иран и Афганистан при взаимна интервенция, сподели организацията. Тримата сътрудници са възнамерявали да изстрелят дронове самоубийци от афганистанските гранични региони към цели в Иран, се споделя в известието, без да се посочват задачите. Заподозрените скоро ще бъдат предадени от талибанските управляващи на Иран, добави той.
 Аятолах Хаменей прикани мюсюлманските страни да бойкотират Израел
Аятолах Хаменей прикани мюсюлманските страни да бойкотират Израел

Според него износът на храни и нефт за Израел би трябвало да бъде спрян

Израелските управляващи към момента не са коментирали случая.

Припомняме, че при започване на ноември, висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей прикани мюсюлманските страни да спрат износа на нефт и храни за Израел , настоявайки за преустановяване на бомбардировките на Ивицата Газа.

" Бомбардировките над Газа би трябвало да спрат неотложно пътят на износа на нефт и храни за ционисткия режим би трябвало да бъде спрян ", сподели Хаменей в тирада, съгласно иранските държавни медии.

Израел се зарече да унищожи подкрепяната от Техеран радикална палестинска формация " Хамас ", която ръководи Газа, като отговор за нападението от 7 октомври , при което починаха 1400 души и стотици бяха взети за заложници.
 Иран желае помирение в Газа и упреква Съединени американски щати за забавянето му
Иран желае помирение в Газа и упреква Съединени американски щати за забавянето му

Отрича да стои зад съпротивата на палестинците

Духовните управници на Иран предизвестиха Израел за ескалация, в случай че не постави завършек на експанзията против палестинцит е, като управляващите показаха, че подкрепяните от Техеран групи в Близкия изток са подготвени да работят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР