Иранските власти са заловили 17 души, работещи за Централното разузнавателно

...
Иранските власти са заловили 17 души, работещи за Централното разузнавателно
Коментари Харесай

Иран обяви, че е заловил 17 "шпиони на ЦРУ", някои са осъдени на смърт

Иранските управляващи са заловили 17 души, работещи за Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединените щати. Тази информация разпространиха ирански държавни медии, представени от " Ройтерс ".

Изображения, популяризирани от държавната телевизия на ислямската република, съгласно нея ппоказват офицери на Централно разузнавателно управление на САЩ, влезнали в контакт с хипотетичните шпиони (един от случаите съгласно същите фрагменти е на територията на Обединените арабски емирства).

Нито американското разузнаване, нито представители на Съединени американски щати са коментирали все още. В един от клиповете жена беседва (на фарси с американски акцент) с иранец и му споделя: " Тъй като има толкоз доста офицери от разузнаването в Дубай. Много е рисково... иранското разузнаване. " Служители на иранското разузнаване в това време настояват, че жители на страната били вербувани на конференции в Европа, Азия и Африка.

Според иранската организация " Фарс ", представена от съветското издание РБК, Централно разузнавателно управление на САЩ привлякло чиновници в " сериозни браншове " на ислямската република с заричане на помощи за висизи или дори опция да избягат в Съединени американски щати, да получат поданство и добре платена работа.

Не е известно дали известието на Техеран е обвързвано с новината отпреди месец, че " шпионска мрежа " в страната е била разрушена. Иран обаче твърди, че 17-те души са задържани " по време на годината по иранския календар, завършваща през март 2019 година "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР