Иранските власти са екзекутирали тази година най-малко 173 души, осъдени

...
Иранските власти са екзекутирали тази година най-малко 173 души, осъдени
Коментари Харесай

Иран е екзекутирал най-малко 173 души тази година за престъпления, свързани с наркотици

Иранските управляващи са екзекутирали тази година минимум 173 души, наказани за закононарушения, свързани с опиати, съвсем три пъти повече, в сравнение с за същия интервал на предходната, съобщи ДПА, като се базира на отчет на " Амнести интернешънъл ".

Екзекуциите за закононарушения, свързани с опиати, съставляват две трети от всички изтезания, осъществени в Иран през първите пет месеца на годината, се споделя в отчета на организацията.

" Безсрамните темпове ", с които иранските управляващи правят изтезания, свързани с опиати, в нарушаване на интернационалното право, " разкриват тяхната липса на човещина и грубото неуважение на правото на живот ", съобщи заместник-директорът на " Амнести интернешънъл " за Близкия Изток и Северна Африка Диана Елтахауи. " Международната общественост би трябвало да подсигурява, че съдействието в самодейностите за битка с трафика на опиати не способстват, директно или индиректно, за случайно отнемане от живот и други нарушавания на правата на индивида в Иран ", добави тя.

Докладът установи, че общият брой на изтезанията в страната за всички закононарушения също доста се е нараснал, като от началото на годината до момента са екзекутирани минимум 282 души. Това е съвсем два пъти повече от стойностите за същия интервал на предходната година, отбелязва ДПА.

" Ако управляващите не престават да правят изтезания с подобен обезпокоителен ритъм, те може да убият близо хиляда пандизчии до края на годината ", предизвестява " Амнести интернешънъл ".

Според организацията само Китай е направил по-голям брой изтезания от Иран за предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР