Иранските власти са екзекутирали днес двама души, осъдени за въоръжен

...
Иранските власти са екзекутирали днес двама души, осъдени за въоръжен
Коментари Харесай

Двама осъдени за въоръжен грабеж бяха екзекутирани в Иран

Иранските управляващи са екзекутирали през днешния ден двама души, наказани за въоръжен обир и ликвидиране на служител на реда, оповестява формалната организация на правосъдната власт Мизан, представена от Франс прес.
„ Смъртните присъди на двама въоръжени грабители бяха изпълнени тази заран в централния град Хомейн “, цитира Мизан думите на локалния прокурор.
Агенцията показва, че двамата „ грабители са простреляли служител на реда по време на гонене през декември 2020 година “ в източната част на град Хомейн.
По данни на правозащитната организация " Амнести Интернешънъл " Иран прави максимален брой изтезания годишно след Китай.
Иран резервира смъртното наказване за редица закононарушения, в това число трафик на опиати и убийства, както и изнасилвания и полови похищения.
На 26 август Иран разгласи обществената екзекуция на мъж в североизточната част на страната, откакто той беше приет за отговорен за убийството на юрист през 2022 година Екзекуциите в Иран нормално се правят посредством обесване призори, показва Агенция Франс Прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР