Иранските власти признаха в сряда, че са премахнали няколко камери

...
Иранските власти признаха в сряда, че са премахнали няколко камери
Коментари Харесай

Иран призна за премахнати камери на МААЕ

Иранските управляващи признаха в сряда, че са премахнали няколко камери за наблюдаване , конфигурирани от нуклеарните инспектори на Организация на обединените нации на мястото за сглобяване на центрофуга, съобщи ABC News. Ръководителят на нуклеарната стратегия на страната Мохамад Еслами изясни това като отговор на Техеран на дейностите на международните сили.

" Страните не извършиха уговорките си, тъй че нямаше нужда от камерите ", сподели Еслами след среща с депутати.

Коментарите на Еслами идват , който разкрива, че нуклеарният наблюдаващ е разкрил четири камери за наблюдаване, унищожени или развалени след отстраняването им от индустриалната площадка за центрофуги в Карадж, град на към 40 километра северозападно от столицата Техеран.

През юни Иран упрекна Израел в осъществяване на бойкот на мястото , което създава съставни елементи за машини, употребявани за обогатяване на уран. Без да разкриват детайлности за нападението, иранските управляващи признаха, че ударът е развалил постройката. Еслами твърди, че те са били развалени по време на неотдавнашните " терористични интервенции ", без повече разяснения. Израел не е поел отговорност за тази офанзива.
 МААЕ: Иран блокира достъпа на инспектори до нуклеарните си обекти
МААЕ: Иран блокира достъпа на инспектори до нуклеарните си обекти

Не дава и поисканите данни…

Еслами в сряда отвърна на тези, които упрекват Иран в подготвянето на нуклеарна бомба. " Това, което Иран е спечелил в нуклеарната област, се основава на вътрешни разработки и никой не може да спре това ", сподели той.

През идната седмица той ще пътува до Виена за среща с представителите на МААЕ.

" Не бива да си разрешаваме да бъдем упреквани в загадка от света. "

В сходно изказване, отправено до иранската вътрешна публика, пратеникът на страната в МААЕ Казем Гарибабади, също се разреши недодялан звук против нуклеарната защита . МААЕ не извършва своите отговорности и отговорности във връзка с терористичната бойкот на мирни уреди на своите членове, сподели Гарибабади, като предизвести, че до момента в който организацията не се занимава с несъгласията, проблемите ще продължат.
 Раиси: Иран мисли да се върне на масата на договарянията
Раиси: Иран мисли да се върне на масата на договарянията

Надежда за пробив в нуклеарната сделка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР