Иранските власти осъдиха петима души на смърт по обвинение в

...
Иранските власти осъдиха петима души на смърт по обвинение в
Коментари Харесай

Петима души бяха осъдени на смърт в Иран за убийство на член на паравоенно формирование

Иранските управляващи осъдиха петима души на гибел по обвиняване в ликвидиране на член на паравоенното формирование " Басидж ", а единайсет души получиха огромни присъди затвор, оповестиха през днешния ден държавните медии, представени от Асошиейтед прес.

Според организация ИРНА подсъдимите – 13 мъже и трима малолетни, са били упрекнати в убийството на Рухола Аджамиан от паравоенния доброволчески клон на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война.

Петимата, получили смъртно наказване през вчерашния ден, както и още осем души са били упрекнати от Революционния съд на Иран, а три момчета са били упрекнати от Наказателния съд. Присъдите могат да бъдат обжалвани.

Според информацията убийството е било осъществено в Карадж, покрай Техеран, на 12 ноември, когато група мъже са подгонили и нападнали Аджамиан с ножове и камъни. В известието се говореше за " размирници ", под което управляващите нормално имат поради протестиращи хора, а в региона по това време е имало антиправителствени демонстрации.

В Иран от над два месеца има антиправителствени митинги, потушавани със мощ от управляващите. Демонстрациите бяха провокирани от гибелта на 22-годишната Махса Амини, арестувана от нравствената полиция поради хипотетично нарушение на строгите правила за облеклото в Ислямската република. Протестите прераснаха в апели за събаряне от власт на ръководещите духовници и съставляват едно от най-сериозните провокации за режима от революцията през 1979 година

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР