Иранските въоръжени сили предприеха военни маневри близо до границата си

...
Иранските въоръжени сили предприеха военни маневри близо до границата си
Коментари Харесай

Горещо около Кюрдистан! Иранската армия също се активизира

Иранските въоръжени сили започнаха военни маневри покрай границата си с Ирак, където е повече от горещо през последните дни, заяви „ Дейли Сабах “.

Иранската войска се засилва, следвайки образеца на Турция. Турските въоръжени сили изпратиха танкове и армия покрай границата си с Ирак, тренирайки антитерористични интервенции.

Причина за военните маневри е референдумът за самостоятелност на Иракски Кюрдистан. Турция, Иран и Съединени американски щати остро се опълчиха на опцията за самостоятелен регион в северната част на страната.

Техеран и Анкара се притесняват, че могат да се основават условия за фракционизъм и измежду техните кюрдски малцинства. Иранската държавна телевизия разгласи, че в ученията ще се включат наземни сили, както и парашутисти.

За дестабилизиращ резултат на референдума предизвести и Организация на обединените нации, а Съединени американски щати обявиха, че той може да провокира безредици в района и да отклони вниманието от продължаващата военна акция против джихадистите от „ Ислямска страна “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР