Иранските действия заплашват целия регион и света, както руските действия

...
Иранските действия заплашват целия регион и света, както руските действия
Коментари Харесай

Украйна осъди Иран. ЕС свиква извънредно външните министри. Русия...

„ Иранските дейности заплашват целия район и света, както съветските дейности заплашват с по-широк спор. Очевидното съдействие сред двата режима в разпространението на терора би трябвало да се сблъска с безапелационен и обединен отговор от света “, написа Зеленски в обществената мрежа „ Екс “.

Европейски Съюз привиква изключителна среща на министрите на външните работи във вторник

 

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел пък прикани във вторник да бъде извършена изключителна среща на министрите на външните работи на Европейски Съюз, на която да бъдат разисквани нападенията на Иран против Израел.

 

" Нашата цел е да допринесем за деескалацията и сигурността в района ", написа Борел в обществената медийна платформа " Екс ".

 

По-рано късно в събота на фона на възходящите опасения от сериозна ескалация на спора в Близкия изток.

 

Русия прикани всички страни от спора да проявят въздържаност

 

Руския съобщи през днешния ден, че е извънредно загрижена от иранските удари по Израел и прикани всички страни от спора да проявят въздържаност. Същевременно съгласно нея напрежението ще остане високо, до момента в който не се позволи спорът сред Израел и палестинците, заяви Ройтерс.

 

„ Изразяваме изключителна угриженост от следващата рискова ескалация на напрежението в района. Призоваваме всички въвлечени страни да проявят въздържаност “, написа в публично заявление на съветското външно министерство, оповестено след удара.

Русия означи, че Техеран е декларирал, че офанзивата е осъществена в границите на правото му на самозащита след израелския удар по иранското консулство в Дамаск, което Москва осъди. Доста и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

 

, съобщи че Западът е блокирал опитите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да реагира на израелския удар по дипломатическия обект.

 

„ На няколко пъти предупредихме, че редицата неразрешени рецесии в Близкия изток, изключително в палестинско-израелската зона на спор, които са постоянно разпалвани от безотговорни провокации, ще доведат до усилване на напрежението “, съобщи министерството.

 

Кремъл към момента не е коментирал обществено въпроса.

 

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев съобщи, че война сред Израел и Иран ще утежни възможностите на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да бъде избран отново.

„ Америка не желае огромна война в Близкия изток. Убийствата в Газа утежняват възможностите на Байдън на изборите и войната сред Израел и Иран в допълнение ще усили несигурността “, съобщи Медведев.

 

и безпилотни летателни апарати против цели в Израел, оповестиха иранските държавни медии, като този ход може да провокира ескалация на бойните дейности в Близкия изток. Иран заплаши да отвърне на смъртоносния израелски удар по консулството му в Сирия.

Израелските военни обявиха, че изстрелванията са били повече от 300, само че. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че американските сили са помогнали на Израел да смъкна " съвсем всички " безпилотни самолети и ракети, и даде обещание да свика съдружници, които да разработят обединен отговор.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР