Ирански военни инструктори са били изпратени в Крим, за да

...
Ирански военни инструктори са били изпратени в Крим, за да
Коментари Харесай

Зеленски обвини Русия, че иска да разруши Каховската ВЕЦ

Ирански военни инструктори са били изпратени в Крим, с цел да оказват помощ на съветските сили да нападат цели в Украйна, употребявайки създадени в Иран дронове, обявиха Съединените щати.

Според тях това прибавя нов интернационален детайл към войната. Междувременно украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че е сложила мини в Каховската водноелектрическа централа в Херсонска област.

Зеленски съобщи, че съгласно информациите, с които разполага Киев, са минирани елементите и язовира на оборудването.

„ Естествено, ние разбираме, че на окупаторите е безразлично какво ще се случи с териториите на Украйна. Освен всичко друго, с този терористичен акт те ще унищожат и опцията за доставка на вода от Днепър в Крим. При разрушаването на язовира Северокримският канал просто ще изчезне. Ако Русия готви такова нещо, в случай че тя съществено преглежда и подобен сюжет, това значи, че терористите много ясно осъзнават, че няма да съумеят да удържат освен Херсон, на и целия юг, в това число Крим “

Украинският президент прикани международните водачи да реагират и да покажат на Москва, че сходни дейности биха били равносилни на използването на оръжие за всеобщо поразяване.

Според съветникът на президента, Михайло Подоляк, съветските проекти включват също наложително преселване на нелоялното население в Русия и наводнение на окупираните територии за прекъсване напредъка на украинсите войски. Назначените от Русия управляващи в Нова Каховка обаче дадоха отговор, че разрушаването на язовира не би имало безусловно никакъв смисъл за Русия, а би било от изгода за Украйна, защото това ще наруши логистиката и ще всее боязън и суматоха.

В същото време представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби заяви, че Съединени американски щати разполагат с доказателства, че ирански военни се намират в Крим и поддържат директно съветските набези с дронове против инфраструктурата и цивилното население на Украйна. Иранците са изпратили инструктори и техническа поддръжка в Крим, само че руснаците са тези, които ръководят дроновете.

В понеделник Киев и други елементи на страната бяха подложени на офанзиви с дронове-камикадзе, за които се счита, че са създадени в Иран.

Във видеообръщение към европейската среща на върха украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия нападна уреди в страната му, с цел да провокира нова миграционна вълна към Европейския съюз.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР