Ирански товарен кораб, за който се смята, че е използван

...
Ирански товарен кораб, за който се смята, че е използван
Коментари Харесай

Ирански кораб бе атакуван в Червено море

Ирански товарен транспортен съд, за който се счита, че е употребен от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война, закотвен от години в Червено море до крайбрежията на Йемен, е бил нападнат. Това заяви през днешния ден иранската държавна телевизия, представена от Асошиейтед прес. Телевизията се базира на непознати медии.

Това е първият коментар на Иран за вчерашното нахлуване против кораба " Савиз ", за което се подозира, че е дело на Израел. Това става в миг, когато Иран и международните сили водят във Виена първите договаряния за възможното връщане на Съединени американски щати в нуклеарната договорка за нуклеарната стратегия на Техеран, което демонстрира, че провокациите пред договорката не се лимитират единствено до договарянията.

Продължителното наличие на кораба в района, от 2016 година, нееднократно подложено на критика от Саудитска Арабия, съгласно западни специалисти и Организация на обединените нации е обвързвано със снабдяването с оръжие и оказване на поддръжка от Иран на шиитските бунтовници хуси в дългогодишния спор в Йемен. Техеран отхвърля да е въоръжавал хусите, въпреки че, съдейки по бойния боеприпас на бунтовниците, построяването му може да е било подкрепено от Иран.

Техеран по-рано описваше задачата на " Савиз " като старания в границите на " битката с пиратството " в Червено море и пролива Баб ел Мандеб, които имат основно значение за интернационалното мореплаване.

Иранската телевизия цитира обява във в. " Ню Йорк таймс ", която се базира на неизвестен американски чиновник, споделил пред изданието, че Израел е уведомил Съединени американски щати, че през вчерашния ден сутринта е направил офанзива против кораба. Израелски чиновници отхвърлиха нощес да разясняват случая пред АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР