Ирански товарен кораб е бил подложен в сряда на терористична

...
Ирански товарен кораб е бил подложен в сряда на терористична
Коментари Харесай

Терористична атака срещу товарен кораб на Иран в Средиземно море

Ирански товарен транспортен съд е бил подложен в сряда на " терористична офанзива " в Средиземно море, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на иранската държана телевизия. Имало е детонация, само че не са дадени жертви.

Според Али Гиасян, представител на държавната корабоплавателна компания, при офанзивата са нанесени вреди на кораба " Шадр е Корд ", който плавал за Европа. " Взривно устройство " е развалило корпуса на плавателния съд и е провокирало дребен пожар, който бързо е бил угасен. Гиасян съобщи, че сходни терористични и пиратски набези са в прорез с интернационалните правила и причинителите ще бъдат преследвани посредством способените интернационалните организации.

Съобщено бе, че след оценка на вредите корабът ще продължа курса си. Не бе казано чия е виновността за нападението.

По-рано тази седмица Израел упрекна иранския Корпус на революционните гвардейци, че през февруари в интернационалните води край Оманския залив е прикрепил взривно устройство към товарния транспортен съд " Хелиос рей ", който е израелска благосъстоятелност. Той плавал от Саудитска Арабия за Сингапур. Израел сподели, че гърмежът е предизвикал съществени вреди и се е наложило плавателният съд да се върне в Дубай, с цел да се подсигурява сигурността на екипажа. Иран, който не признава страната Израел и поддържа антиизраелски въоръжени групировки, отхвърли да има нещо общо със случилото се.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР