Ирански съд излезе с окончателни присъди по разследването за сваления

...
Ирански съд излезе с окончателни присъди по разследването за сваления
Коментари Харесай

Иранският съд осъди виновните за сваления през 2020 г. украински самолет

Ирански съд излезе с дефинитивни присъди по следствието за сваления на 8 януари 2020 година украински аероплан от Революционната армия на Иран. За това оповестява организация Ройтерс.

Съдът призна 10 души за отговорни, като осъди основния обвинен на 10 години затвор, а останалите – надлежно на една до три години отнемане от независимост.

Техеран предложения " Боинг " и страните, чиито жители са жертви на злополуката, да вземат участие в следствието

„ Поканихме Съединените щати като страна, виновна за проектирането и конструирането на самолета, както и Украйна, тъй като тя е записала и употребила самолета, да вземат участие в това следствие “, уточни прокурор Кодаей, който е взел участие в следствието.

Ръководителят на правосъдната система на въоръжените сили на Иран - Пур-Аггахан, изясни по време на последното правосъдно съвещание, че съдиите и журито са дали своят вот „ заслужено и неутрално “.

Любителско видео демонстрира по какъв начин авариралият украински аероплан е ударен от ракета

Припомняме, че иранската революционна армия смъкна полета на Ukraine International Airlines, малко след излитането му от летището в Техеран.

Органът за гражданска авиация на Иран, който дава отговор за следствието на злополуката, посочи, че „ операторът объркал самолета с ракета “. Тази неточност е зародила в резултат на напрежението сред Техеран и Съединените щати предходната нощ.

Според тях украинският „ Боинг 737 - 800 “ е бил ударен от ракета, написа Би Би Си

Инцидентът умъртви всичките 176 души на борда , по-голямата част от които се оказаха канадски жители. При юни 2021 година управляващите в Отава разгласява отчет, в който се споделя, че не са открити доказателства за преднамерено действие. Въпреки това Канада осъди държанието на оператора, като го назова „ некадърно и неразумно “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР