Ирански и руски хакери атакуват британски политици и журналисти с

...
Ирански и руски хакери атакуват британски политици и журналисти с
Коментари Харесай

Ирански и руски хакери се насочват към политици и журналисти, предупреждават британските власти

Ирански и съветски хакери нападат английски политици и публицисти с шпионски офанзиви, предизвестиха публични лица.

Националният център за киберсигурност издаде нов сигнал за зачестили опити за кражба на информация от избрани групи и лица.

NCSC сподели, че хакерите нормално са ориентирани към тези, които вършат изследвания и работят за Иран и Русия.

Той разказва хакерските групи като „ безпощадни “ в преследването на задачите си.

NCSC - която е част от английската кибер и разследваща организация GCHQ и дава препоръки за киберсигурност - изясни, че офанзивите не са ориентирани към обществеността, а към съответни лица и групи, в това число политици, длъжностни лица, публицисти, деятели и мозъчни тръстове.

Хакерите постоянно се показват за действителни контакти, с цел да изградят доверие и изпращат подправени предложения за събития или Zoom срещи, съдържащи злотворен код. Ако се кликне върху тях, те могат да компрометират сметки, позволявайки на хакера да получи достъп до сензитивна информация.

Директорът по интервенциите на NCSC Пол Чичестър сподели: „ Тези акции от закани, основани в Русия и Иран, не престават безмилостно да преследват своите цели в опит да откраднат онлайн идентификационни данни и да компрометират евентуално чувствителни системи.

„ Силно насърчаваме организациите и обособените лица да останат бдителни за евентуални подходи и да следват препоръките ни, с цел да се защитят онлайн. “

Броят на атакуваните лица в Обединеното кралство е дребен - в десетки - с минимално влияние, споделят чиновници. Но организациите бяха помолени да защитят своите онлайн сметки и да рапортуват за подозрителни подходи.

Длъжностни лица не упрекват публично Русия и Иран в присъединяване в шпионажа, макар че две хакерски групи, за които те предизвестяват, се считат необятно за свързани с двете страни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР