Иранската революционна гвардия залови товарен кораб, свързан с Израел, в

...
Иранската революционна гвардия залови товарен кораб, свързан с Израел, в
Коментари Харесай

Иран завзе свързан с Израел кораб

Иранската революционна армия залови товарен транспортен съд, обвързван с Израел, в Ормузкия проток - един от главните различни направления на Червено море за международното комерсиално мореплаване - откакто през днешния ден, дни откакто Техеран заплаши, че може да затвори решаващия корабен маршрут и предизвести, че ще отмъсти за израелския удар против консулството му в Дамаск, съобщи " Ройтерс ".

Иранската държавна осведомителна организация IRNA заяви, че корабът е бил превзет от специфичните сили на звеното Sepah (част от флота на Иранската революционна гвардия) по време на интервенция, осъществена благодарение на хеликоптер в Ормузкия проток. След завземането му корабът е бил отведен на абордаж в ирански води. Като причина за интервенцията от IRNA показват, че корабът е обвързван с Израел.

MSC, която експлоатира Aries, удостовери, че Иран е заловил кораба и съобщи, че работи " със съответните управляващи " за безвредното му връщане и благосъстоянието на неговия 25-членен екипаж.
MSC е наела Aries от Gortal Shipping, филиал на Zodiac Maritime, се споделя в изказване на Zodiac, добавяйки, че MSC дава отговор за всички действия на кораба. Zodiac е частична благосъстоятелност на израелския предприемач Еял Офер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР