Иранската революционна гвардия съобщава, че петима от 12-те граничари, отвлечени

...
Иранската революционна гвардия съобщава, че петима от 12-те граничари, отвлечени
Коментари Харесай

Петима от отвлечените ирански граничари на границата с Пакистан са освободени

Иранската революционна армия оповестява, че петима от 12-те граничари, отвлечени предишния месец от сепаратистка формация на границата с Пакистан, са освободени , оповестява " Тасним ", представени от " Ройтерс ".

" Петимата... които бяха отвлечени от граничния пункт Миряве от Джаиш ал-Золм (Джаиш ал-Адл), се върнаха у дома в сряда вечер. Те бяха освободени след взаимните старания от пакистанка страна ", допълват от армията.

Изявлението не съдържа информация за останалите седем граничари. Но чиновник на вътрешното министерство разясняват пред иранската осведомителна организация ИЛНА, че останалите ще бъдат освободени скоро .

Групировката Джайш ал-Адл съобщи предишният месец, че са отвлекли 12 граничари, в това число членове на армията , на границата с Пакистан в югоизточната провинция Систан и Балучестан. Групата разгласи, че това е възмездие за " потисничеството над сунитските мюсюлмани в региона от иранските шиитски мюсюлмански владетели ".

През септември, гвардейци убиха четирима сунитски бойци на гранично-пропускателен пункт с Пакистан, в това число вторият в командването на Джайш ал-Адл . Групировката отвлече петима ирански граничари през 2014 година, освобождавайки четирима от тях два месеца по-късно след посредничеството на локални сунитски духовници.

Иран заплаши, че ще удари бази на бойци в Пакистан , в случай че Исламабад не предприеме дейности за обезпечаване на граничния регион, за който Техеран счита, че се е трансформирал в несъмнено леговище, където групировките могат да работят срещу Иран.

 14 ирански граничари отвлечени на границата с Пакистан
14 ирански граничари отвлечени на границата с Пакистан

Отвлечени от терористи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР