Иранската държава е открадналавътрешни доклади на ядрения надзор на ООН

...
Иранската държава е открадналавътрешни доклади на ядрения надзор на ООН
Коментари Харесай

Йерусалим: Иран е откраднала документи за да избегне ядрени проверки

Иранската страна е откраднала вътрешни отчети на нуклеарния контрол на Организация на обединените нации в границите на проект за подготовка на способи за отбягване на инспекции на нуклеарната му стратегия . Това твърди израелският министър-председател Нафтали Бенет.

Нито Техеран, нито Международната организация за атомна сила (МААЕ) дадоха отговор неотложно на настояванията за коментар по отношение на обвиняванията , които наподобява са част от израелската акция за обезсърчаване на огромните сили да възобновят съглашението за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година в границите на спрените договаряния във Виена.

" Иран е откраднал класифицирани документи (на МААЕ) и е употребявал тази информация, с цел да заобикаля систематично нуклеарните инспекции ", съобщи Бенет в обява в обществените мрежи, която включваше подборка от хипотетични откраднати файлове , някои от които преведени на британски език.

" Откъде знаем? Защото се сдобихме с проекта за машинация на Иран ", продължава Бенет.

Помощник на Бенет съобщи, че последното изказване се отнася до публикуването от израелските шпиони през 2018 година на това, което съгласно тях е загадка сбирка от документи, конфискувани в Иран и свързани с неговите нуклеарни планове. Техеран назова този по този начин наименуван " Атомен списък " имитация.

Бенет цитира ирански чиновник на защитата, който написа в хипотетичните документи, че " рано или късно те (МААЕ) ще ни попитат и ще би трябвало да имаме изчерпателна прикриваща история за тях ".

Иран твърди, че нуклеарната му стратегия е мирна . Израел, Вашингтон и МААЕ от дълго време са декларирали ясно, че съгласно тях Иран е имал координирана стратегия за нуклеарни оръжия до 2003 година

МААЕ прекара повече от десетилетие в следствие на предходните действия на Иран и в този момент още веднъж търси отговори за произхода на урановите частици, открити в три недекларирани обекта. Отделно от това Съединените щати и пет други сили водят договаряния с Иран за възобновяване на съглашението от 2015 година, което някогашният американски президент Доналд Тръмп изостави , считайки го за неефективно.

Израел не е страна в тези договаряния, само че има известно въздействие върху задграничните сили. " Ние споделяме: Това не е добра договорка и няма да има злополука , в случай че не бъде подписана ", съобщи израелският външен министър Яир Лапид пред радиостанция 103 FM в Тел Авив.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР