Иранската армия предупреди днес, че ще се изправи срещу враговете,

...
Иранската армия предупреди днес, че ще се изправи срещу враговете,
Коментари Харесай

Иранската армия предупреди, че ще се изправи срещу враговете, на фона на бушуващите протести

Иранската войска предизвести през днешния ден, че " ще се изправи против враговете ", с цел да подсигурява мира и сигурността на страната, на фона на вилнеещите митинги след гибелта на жена, задържана от нравствената полиция, заяви Ройтерс.

В цялостен Иран през последните дни има демонстрации поради случая с 22-годишната Махса Амини, умряла предходната седмица, откакто била задържана за носене на " неуместно облекло ".

" Тези обезверени дейности са част от злостната тактика на врага за намаляване на ислямския режим ", съобщи иранската войска в изказване.

По последни данни при митингите са починали 26 души, измежду които служители на реда, заяви иранската държавна телевизия, представена от АП. Тя не даде детайлности.

Според калкулации на АП от през вчерашния ден жертвите бяха 11.

За през днешния ден в Иран са планувани проправителствени демонстрации, оповестиха локални медии, представени от Ройтерс.

Протестиращите в столицата Техеран и други ирански градове подпалиха полицейски сектори и транспортни средства. Няма признаци, че възмущението от гибелта на Махса Амини е отслабнало, има известия за набези и против силите за сигурност, отбелязва Ройтерс.

Случаят още веднъж разпали гнева от разнообразни проблеми, измежду които тежкото състояние на стопанската система, разтърсена от интернационалните наказания, и рестриктивните мерки на персоналните свободи, в това число строгия кодекс за обличане на дамите.

Управляващите в Иран духовници се опасяват от обновяване на митингите от 2019 година, които избухнаха поради повишаването на бензина и станаха най-кървавите в историята на Ислямската република, отбелязва още Ройтерс.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР