Иранка, протестирала срещу забраната за жени да излизат навън без

...
Иранка, протестирала срещу забраната за жени да излизат навън без
Коментари Харесай

Осъдиха на затвор иранка, протестирала срещу носенето на хиджаб

Иранка, протестирала против възбраната за дами да излизат на открито без ислямска кърпа, бе наказана на 20 години затвор , съобщи АП.
 
Шапарк Шадаризадех заяви новината в персоналния си уеб страница. Тя написа, че е пратена в пандиза, тъй като се противопоставила на наложителния хиджаб по време на митинг предишния декември. Тогава тя смъкна от главата си хиджаба си.
 
Жената сподели още, че била наказана и тъй като развявала бяло знаме на мира по улиците. Ирански представители към този момент не са коментирали информацията.
 
През февруари полицията арестува общо 29 души по време на протестна акция против носенето на хиджаби. Шадаризадех, която е на 42 години, бе пусна след това под гаранция. Нейната защитничка в съда, Насрин Сотудех, която е правист и известна правозащитничка, бе задържана предишния месец. Сега не се знае къде тъкмо се намира нейната клиентка Шадаризадех.
 
В Иран проявлението на коса на обществено място се санкционира, като наказванията варират от санкция от 25 $ до присъда затвор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР