Иран заяви, че Съединените американски щати ще бъдат ударени тежко,

...
Иран заяви, че Съединените американски щати ще бъдат ударени тежко,
Коментари Харесай

Иран заплаши: САЩ „ще бъдат ударени тежко“, ако не спре огънят в ивицата Газа

Иран съобщи, че Съединените американски щати " ще бъдат ударени тежко ", в случай че Вашингтон не наложи преустановяване на огъня в линията Газа, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията се базира на изказване на министъра на защитата на Иран Мохамад Реза Ащияни, представено през днешния ден от иранската информационна организация Тасним.

„ Нашият съвет към американците е неотложно да прекратят войната в Газа и да постановят прекъсване на огъня, в противоположен случай ще бъдат ударени тежко ", съобщи Ащияни.

След изненадващото нахлуване от страна на радикалната палестинска формация " Хамас " на 7 октомври, при което бяха убити 1400 души на израелска територия, Израел отвърна с нахлуване към линията Газа и непрестанни бомбардировки, напомня Ройтерс. Според Иран, който поддържа придвижването " Хамас ", Съединени американски щати имат " военно присъединяване " в спора.

Арабските страни се оповестиха за прекъсване на огъня, до момента в който държавният секретар Антъни Блинкън упорства от името на държавното управление на Съединени американски щати за " филантропични паузи " в размяната на огън, тъй като цялостното му прекъсване би довело до прегрупирането на бойците на " Хамас " и ново тяхно нахлуване.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР