Иран залови 8,8 тона наркотици, предназначени за Европа и разби

...
Иран залови 8,8 тона наркотици, предназначени за Европа и разби
Коментари Харесай

Иран залови над 8 тона наркотици, предназначени за Европа

Иран залови 8,8 тона опиати, предопределени за Европа и разруши една от трите най-големи незаконни групи за трафик на дрога , заяви полицията, представена от Агенция Франс Прес.

„ Тази огромна пратка опиати, която е била скрита в контейнер, е достигнала тук от източната ни граница. Тя е трябвало да бъде разтоварена и импортирана в европейските страни “, се споделя в вест на телевизия в северозападния град Урмиа, близо до границата с Турция.

Зам.-директорът на полицията Аюб Сюлеймани съобщи, че пратката е съдържала 3,5 тона морфин и 5,3 тона опиат . Деветима трафиканти са задържани и у тях са открити в допълнение 20 кг хероин и 130 оръжия.

В прилежащ Афганистан се създава 90% от опиума в света , който се извлича от мак и рафинира, с цел да се произведат хероин и морфин. Иран е огромен директен маршрут за създадените в Афганистан опиати за Европа и Съединени американски щати, отбелязва Агенция Франс Прес. Всяка година Иран конфискува и унищожава стотици тонове дрога.

По последни данни на Организация на обединените нации, 91% от целия хванат опиат в световен мащаб е точно в Иран, както и 20% от хероина и морфина през 2017 година Техеран няколко пъти заплаши Европа, че в случай че не се намеси за облекчение на американските глобите, ще влага по-малко в битката с наркотрафика.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР