Иран задържа два британски танкера. В отговор Великобритания свика извънредна

...
Иран задържа два британски танкера. В отговор Великобритания свика извънредна
Коментари Харесай

Иран задържа два британски танкера

Иран задържа два английски танкера. В отговор Англия свика изключителна среща на комисия за справяне с спешни обстановки.

Единият – „ Стена имперо”, е бил арестуван от военноморските сили на Иран поради неспазване на интернационалния морски кодекс по искане на пристанищните и морски управляващи на иранската провинция Хормозган.

Снимка: EPA

В изказване на притежателя на танкера и на компанията, ръководеща кораба – „ Стена Бълк” и „ Нортън маритайм мениджмънт”, се споделя, че той е бил арестуван от дребни плавателни съдове и хеликоптер към 15 ч. по Гринуич в протока в интернационалните води и в този момент е ориентиран към Иран.

На борда на кораба има екипаж от 23 души, разясняват двете компании. Те оповестиха, че не могат да открият връзка с плавателния съд.

Вторият арестуван танкер е плавал под флага на Либерия, само че се допуска, че е благосъстоятелност на английска компания. Към момента се оповестява, че корабът внезапно е сменил курса си и се е отправил към ирански води без пояснение.
Задържаха танкер край Гибралтар поради противозаконен транспорт на нефт Предполага се, че корабът е пътувал към рафинерия в Сирия, която попада под европейски наказания
По-рано този месец Англия задържа ирански петролен танкер край Гибралтар за хипотетично нарушаване на глобите против Сирия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР