Иран вероятно модифицира дроновете, които предоставя на Русия, така, че

...
Иран вероятно модифицира дроновете, които предоставя на Русия, така, че
Коментари Харесай

Иран снабдява Русия с все по-смъртоносни дронове

Иран евентуално модифицира дроновете, които дава на Русия, по този начин, че избухливите бойни глави да могат да нанасят оптимални вреди по инфраструктурни цели в Украйна. Това сочи ново изследване, представено от Си Ен Ен.

Неексплодирала бойна глава от ирански безпилотен летателен уред " Шахид-131 ", открита в Одеска област в Южна Украйна през октомври 2022 година, беше изследвана предишния месец от основаната във Англия изследователска организация Conflict Armament Research, дружно с украински военни.

Според анализаторите бойните глави, които са с дължина малко под два фута, са били небрежно модифицирани с неприятно напаснати пластове от десетки дребни железни фрагменти , които при удар се разпръскват в огромен радиус . В допълнение към фрагментите има и 18 по-малки " заряда " по периметъра на бойната глава, които се стопяват от гърмежа и могат да основат " 360-градусов " избухлив резултат.
 ISW: Русия е получила нови дронове от Иран
ISW: Русия е получила нови дронове от Иран

Путин позволи на военни и бюрократи да заграбват украински парцели

Натрупването на тези детайли всъщност усилва оптимално способността на бойната глава да нанася обилни вреди по цели като електроцентрали, разпределителни мрежи, далекопроводи и огромни трансформатори с висока мощ. Освен това по този метод значително се усложняват напъните за ремонт.

" Сякаш са погледнали готовата бойна глава и са се запитали: " Как можем да създадем това още по-разрушително? " , изясни Деймиън Сплейтърс, един от откривателите, проучили бойната глава.
 Британското разузнаване: Русия евентуално е изчерпала запасите си от ирански дронове
Британското разузнаване: Русия евентуално е изчерпала запасите си от ирански дронове

Предполага се, че Москва ще потърси наново доставяне

Бойните глави, ориентирани към активи на бойното поле като танкове или артилерийски оръдия, могат да бъдат проектирани по друг метод, с фронтално завършен заряд, който се употребява за по-концентрирани цели, изясни специалистът. Изследваната бойна глава обаче има резултат на радиално завършен заряд, което може да покрие по-голяма зона на удар.

Както към този момент стана ясно, , които тя да употребява във войната си в Украйна . Много от офанзивите с безпилотните апарати бяха ориентирани към енергийната мрежа на Украйна и оставиха огромен брой цивилни без отопление, електричество или водоподаване през мразовитите зимни месеци.

През януари Институтът за проучване на войната откри, че съветските сили са почнали да разчитат от ден на ден дроновете - дотам, че, единствено месеци откакто Иран стартира доставките.
 Иран отхвърля да строи цех за дронове с Русия
Иран отхвърля да строи цех за дронове с Русия

Ислямската република не заема страна във войната, нито възнамерява да го направи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР