Иран успешно изстреля днес балистична ракета с обсег до 2000

...
Иран успешно изстреля днес балистична ракета с обсег до 2000
Коментари Харесай

Иран успешно изстреля балистична ракета с обсег до 2000 км

Иран сполучливо изстреля през днешния ден балистична ракета с обхват до 2000 километра, оповестиха ирански медии, представени от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това става два дни откакто началникът на генералния щаб на израелските въоръжени сили повдигна въпроса за предприемане на възможни дейности против Техеран по отношение на нуклеарната му стратегия.

Иран, който има една от най-големите ракетни стратегии в Близкия изток, твърди, че неговите оръжия са способни да доближат до базите на върлите му врагове Израел и Съединени американски щати в района. Въпреки опълчването от страна на Съединени американски щати и Европа, Ислямската република съобщи, че ще продължи да развива своята ракетна стратегия, която съгласно нея е за отбранителни цели.

Нашето обръщение към враговете на Иран е, че ние ще пазиме страната и нейните достижения. Посланието ни към нашите другари е, че желаеме да помогнем за районната непоклатимост, съобщи иранският министър на защитата Мохамад Реза Ащияни.

Иранската държавна телевизия излъчи няколкосекундни фрагменти от хипотетичното изстрелването на осъвременена версия на иранската ракета " Хорамшахр 4 " с обхват на деяние до 2000 километра, способна да носи бойна глава с тегло 1500 кг.

Официалната организация ИРНА заяви, че ракетата с течно гориво е наречена " Кейбар " - отпратка към еврейска цитадела, завладяна от мюсюлмански воини малко след възникването на исляма.

Изключителните качества на създадената в страната ракета " Кейбар " включват бърза подготовка и време за изстрелване, което с изключение на стратегическо я трансформира и в тактическо оръжие, се отбелязва в материала.

Иран не признава Израел, който на собствен ред счита Ислямската република за екзистенциална опасност. Иран твърди, че неговите балистични ракети са значима възпираща и ответна мощ против Съединени американски щати, Израел и други евентуални районни съперници, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Попитан за изстрелването на иранска балистична ракета, представител на израелската войска съобщи, че тя не разяснява такива въпроси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР