Иран трябва незабавно да прекрати и вътрешните репресии в страната.

...
Иран трябва незабавно да прекрати и вътрешните репресии в страната.
Коментари Харесай

ЕС към Иран: Да“ на преговорите за ядрената сделка, не“ на репресиите и дроновете за Русия

Иран би трябвало неотложно да приключи и вътрешните репресии в страната. За това настоя висшият представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел пред иранския външния министър Хосейн Амирабдолахян на среща в Йордания, където двамата ще участват на районна конференция, оповестява " Ройтерс ".

По думи на топ дипломата на Европейски Съюз срещата е била нужна " на фона на влошаващите се връзки сред Иран и Европейски Съюз " и договарянията за от 2015 година, които са в застой.

Въпреки че сега няма признаци за връщане към диалози Борел съобщи, че Европейски Съюз ще продължи да работи с Иран за възобновяване на нуклеарната договорка.

" Съгласихме се, че би трябвало да поддържаме връзката отворена и да възстановим нуклеарното съглашение въз основа на договарянията от Виена ", написа той в Туитър, имайки поради договарянията, които буксуват от септември.

Иран принудително потуши митингите в страната. На този декор западните страни настояват, че Русия е употребила ирански дронове във войната си в Украйна, а. Всичко това покачва политическата цена за облекчение на глобите против Иран.
 Вашингтон и Техеран се сблъскаха в Организация на обединените нации поради иранските дронове над Украйна
Вашингтон и Техеран се сблъскаха в Организация на обединените нации поради иранските дронове над Украйна

Иран и Русия отхвърлят тяхното потребление

В изказване на иранското външно министерство се показва, че Амирабдолахян е " оповестил готовността на страната си да се ангажира непосредствено с Украйна, с цел да в профил всяко неразбирателство по отношение на позицията на Техеран във войната в Украйна ".

само че акцентира, че те са били изпратени преди войната в Украйна, където Русия след това ги употребява за поразяване на електроцентрали и гражданска инфраструктура.

Иранският външен министър осъди западната поддръжка за митингите и " противозаконните " наказания против неговата страна . Той акцентира, че Техеран е подготвен да завърши договарянията във Виена въз основа на предходния план на съглашение.

Европейският съюз и Съединените щати на ирански чиновници поради репресиите на Техеран против митингите, провокирани от гибелта на 22-годишната кюрдка Махса Амини, която беше арестувана от моралната полиция през септември.
 Иран: Не се нуждаем от позволение за връзките ни с Русия
Иран: Не се нуждаем от позволение за връзките ни с Русия

Позиция на Техеран

Протестите бележат едно от най-големите провокации пред клерикалното управление на Иран след революцията от 1979 година Иранските водачи упрекнаха западните сили, че подклаждат безредиците , които силите за сигурност потушиха със смъртоносни репресии.

Ядрените договаряния бяха прекъснати, защото западните сили упрекнаха ислямската република в слагане на неразумни претенции в миг, когато всички страни изглеждаха покрай договорка.

Една от спънките е безизходицата във връзка с следите от уран в недекларирани нуклеарни обекти в Иран.

Вчера представители на Международната организация за атомна сила напуснаха Иран след диалози с ръководителя на неговата организация за нуклеарна сила. Не се прецизира дали е бил реализиран прогрес в договарянията.
 Британското разузнаване: Русия евентуално е получила нова партида ирански дронове
Британското разузнаване: Русия евентуално е получила нова партида ирански дронове

Това вещае нови офанзиви с дронове по инфраструктурни обекти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР