Иран свика посланиците на Великобритания, Холандия и Дания, обвинявайки ги

...
Иран свика посланиците на Великобритания, Холандия и Дания, обвинявайки ги
Коментари Харесай

Иран свика посланиците на Великобритания, Холандия и Дания

Иран свика посланиците на Англия, Холандия и Дания, обвинявайки ги в приютяване на ирански опозиционни групировки, оповестиха от ислямската република, представени от БГНЕС.
Този ход идва откакто 29 души, в това число публицист, бяха убити при терористична офанзива на боен церемониал в иранския град Ахваз в събота.
Свързаното със Саудитска Арабия Патриотично арабско демократично придвижване в Ахваз твърди, че е поело отговорност за нападението.
" Не е задоволително тези групировки да не попадат в листата от терористични организации на Европейския съюз, защото не са направили до момента терористична офанзива в Европа ", съобщи представителят на иранското външно министерство Бахрам Касеми, представен от Спутник.
Преди това представителят на иранските въоръжени сили военачалник Абдолфазъл Шекарчи сподели, че бойците, направили терористичната офанзива, са свързани със Съединените щати и Израел. Иранският външен министър Джавад Зариф също упрекна " районните спонсори на тероризма и техните американски господари " за организирането на офанзивата.
В тирада, отдадена на спора от 22 септември 1980 година, когато Ирак навлезе в източната си съседка, иранският президент Хасан Рухани предизвести Доналд Тръмп да не повтаря лудостта на Саддам Хюсеин.
" Същото ще се случи и с Тръмп. Америка ще бъде последвана от същата орис като Саддам Хюсеин ", сподели той на воененния церемониал в иранската столица.
Иранският президент акцентира, че Иран в никакъв случай не е водил война и не е нахлувал в друга страна и няма желание да го прави, само че ще бъде подготвен да се отбрани и няма да се откаже от отбранителните си качества.
" Иран няма да се откаже от защитните си оръжия... в това число ракетите си, които вършат Америка толкоз ядосана ", означи Рухани, базирайки се на огромния боеприпас на страната в региона на ракетните системи за къси, междинни и дълги дистанции. " Най-надеждните оръжия на Ислямската република са ракетите, а с неотдавнашния противников напън, ние оценяваме нашите ракети повече от всеки път ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР