Иран спечели първа победа на световното първенство в Катар за

...
Иран спечели първа победа на световното първенство в Катар за
Коментари Харесай

Иран спечели за 3 мин. първа победа в Катар, феновете освиркаха химна си

Иран завоюва първа победа на международното състезание в Катар за 3 минути. Иранците се постановиха с 2:0 против Уелс с голове на Мехди Чешми в 98-ата и Рамин Резаеян в 101-ата минути.

Воденият от Карлош Кейрош тим изигра мощен мач и стигна до триумфа. Иранците излязоха втори с три точки, с колкото е и лидерът Англия, който по-късно през днешния ден играе със Съединени американски щати. Уелс остава с една точка.

В минутите преди мача направи усещане, че иранските футболисти пяха химна на страната си, въпреки и без да демонстрират страсти. Преди дни те отхвърлиха да изпълнят химна преди мача с Англия, като по този начин демонстрираха поддръжка към фамилиите на починалите в митингите в страната.

Успоредно с това ирански ентусиасти, присъстващи на стадиона, освиркаха химна на страната си в символ на поддръжка към протестиращите. Част от последователите носеха фланелки и флагове с послания, в това число и с името на 22-годишна Махса Амини - момичето, което умря след арест от моралната полиция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР