Иран ще продължи да продава петрол, въпреки американските санкции срещу

...
Иран ще продължи да продава петрол, въпреки американските санкции срещу
Коментари Харесай

Американските санкции няма да ни спрат да продаваме петрол, заяви Рухани

Иран ще продължи да продава нефт, макар американските наказания против Техеран, заяви иранският президент Хасан Рухани.

" Америка желае да снижи иранските продажби на петрол до нула..., само че ние ще продължим да продаваме нашия петрол, без значение от глобите “, съобщи той.

Първата част от глобите Съединени американски щати възобнови през нощта на 7 август, напомни ТАСС. Тези ограничаващи ограничения обхващаха автомобилния бранш в Иран, търговията със злато и редица метали. Останалите наказания, в това число против иранския петролен бранш, влизат в действие на 5 ноември.

Израелското външно министерство приветства усилването на американските наказания против Иран. Това заяви организацията по външна политика на еврейската страна.

" Санкциите против иранския режим, които влязоха в действие през днешния ден, са значима стъпка в принуждаването на аятоласите [режима] да се откажат от терористични дейности, което е опасност както за нашия район, по този начин и надалеч отвън неговите граници ", се споделя в изказването.

По-рано израелският министър председател Бенямин Нетаняху благодари на американския президент Доналд Тръмп за " историческата стъпка ", като означи, че първите последици от глобите към този момент са налице с обстоятелството, че иранската стопанска система е " в положение на меланхолия ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР