Иран ще преговаря със САЩ само при условия на взаимно

...
Иран ще преговаря със САЩ само при условия на взаимно
Коментари Харесай

Хасан Рохани: Ще преговаряме със САЩ само при взаимно уважение

Иран ще договаря със Съединени американски щати единствено при условия на взаимно почитание и в границите на интернационалното право, съобщи през вчерашния ден иранският президент Хасан Рохани, представен от Франс прес.

" Ние сме хора на разсъдъка и на договарянията, само че единствено и само в случай че седим на масата на договарянията при условия на взаимно почитание и в границите на интернационалното право, а не когато договарянията са в резултат на заповед ", посочи иранският президент, намеквайки за американския президент Доналд Тръмп, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ние показахме до този миг, че няма да се подчиним на една тиранична власт ", добави Рохани.

Напрежението сред Иран Съединените щати не стопира да се ускорява след едностранното евакуиране на Съединените щати през май предходната година от подписаното през 2015 година иранско нуклеарно съглашение. Вашингтон още веднъж вкара стопански наказания против Техеран, който от своя страна разгласи при започване на предишния месец, че стопира да извършва част от поетите по съглашението отговорности.

След като изпрати при започване на предишния месец самолетоносач и бомбардировачи Б-52 в Персийския залив, държавното управление на президента Тръмп разгласи, че ще разположи 1500 спомагателни бойци в Близкия изток, изтъквайки като причина опасността от Иран за американските ползи в района.

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп, който води акция на " оптимален напън " против Иран, все пак съобщи в понеделник, че Съединените щати не целят промяна на режима в Иран.

" Това, което желаеме ние, е неналичието на нуклеарни оръжия. По никакъв метод не желая да пакостя на Иран ", сподели още Тръмп.

Рохани на няколко пъти съобщи, че няма да има договаряния със Съединените щати, в случай че Вашингтон не анулира икономическите наказания против Техеран и не стане още веднъж страна по иранското нуклеарно съглашение, напомня Франс прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР