Иран ще ограничи временно достъпа до някои социални мрежи и

...
Иран ще ограничи временно достъпа до някои социални мрежи и
Коментари Харесай

Иран спира достъпа до социални мрежи заради протестите

Иран ще ограничи краткотрайно достъпа до някои обществени мрежи и мобилни приложения за замяна на известия, заяви през днешния ден иранската телевизия, представена от „ Ройтерс ”. Причината са митингите против неприятните условия за живот в страната, в хода на които най-малко двама души бяха убити, съобщи bTV.

На най-високо равнище е решено да се ограничи достъпът до мобилните приложения „ Телеграм ” и „ Инстаграм ”, показва източник на медията. Иранската телевизия заяви, че двете приложения са блокирани, което съгласно източника й има за цел да резервира мира и сигурността на жителите. 

Решението е на Върховния съвет за национална сигурност, добавя той. Социалната мрежа „ Facebook ”, която е притежател на „ Инстаграм ”, на този стадий не разяснява. „ Телеграм ” по-рано през днешния ден закри акаунт, който призовавал за приложимост на мощ по отношение на полицията в ислямската република.

На този декор близката до властта в Техеран организация „ Мехр ” цитира представители на властта, съгласно които починалите не са били жертва на служители на реда или други чиновници на силите за сигурност. Докато държавната телевизия излъчва фрагменти на контрапротести с портрети на аятолах Али Хамения в ръцете на участниците, други медии демонстрират любителски фрагменти, на които се виждат конфликти с полицията и потребление на сълзотворен газ.

Протестите не са оригиналност за Иран, като съгласно наблюдаващи напоследък реториката на стачкуващите е станала по-радикална. Общото мнение е, че президентът Хасан Рохани ясно схваща проблемите на народа си, само че му е мъчно да се наложи над системата от бюрократични и технократски елити, които са се оформили във властта на Иран, излиза наяве от коментар на анализатора Махан Абедин пред „ Ал Джазира ”

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР