Иран ще използва всеки възможен начин да изнася петрола си

...
Иран ще използва всеки възможен начин да изнася петрола си
Коментари Харесай

Иран: Ще използваме всяка възможност да изнасяме петрола си

Иран ще употребява всеки вероятен метод да изнася петрола си и няма да отстъпи под натиска на Съединени американски щати. Това разгласи петролният министър Биджан Намдар Зангане, представен от " Ройтерс ".

По негови думи износът на недопечен нефт е законно право на страната.

Износът на недопечен нефт от Иран понижа с над 80% поради наложените от Съединените щати наказания, откакто предходната година президентът Доналд Тръмп напусна нуклеарното съглашение, подписано през 2015 година сред Иран и международните сили.

Оттогава Вашингтон още веднъж наложи наказания върху износа на нефт от Техеран. В отговор Иран последователно понижи уговорките си по нуклеарната договорка, според която страната трябваше да ограничи нуклеарната си активност в подмяна на отпадането на множеството интернационалните наказания.

Иранската организация за атомна сила разгласи, че страната ще понижи в допълнение уговорките си по съглашението, в случай че европейските страни, участващи в съглашението, не изпълнят обещанията да защитят стопанската система на Иран от глобите на Съединени американски щати./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР