Иран реши да изгради мрежа от стратегически съоръжения за съхранение

...
Иран реши да изгради мрежа от стратегически съоръжения за съхранение
Коментари Харесай

Иран изгражда стратегически хранилища за петрол

Иран реши да построи мрежа от стратегически уреди за предпазване на нефт с общ потенциал 30 милиона барела. Това заяви локалната организация Тасним, като се базира на ръководителя на компания Панахсаз Иран енджиниъринг (Panahsaz Iran Engineering Company) Голамрезa Зейналпур, съобщи ТАСС. Идеята е да бъде основан запас при положение на нови наказания против Техеран. Складовите пространства ще бъдат ситуирани на остров Кешм в източната част на Залива - общо 60 на брой по 500 000 барела всяко.

Панахсаз Иран енджиниъринг е водещата иранска инфраструктурна компания, която към този момент е взела участие в строителството на уреди за предпазване на газов кондензат. Изграждането им се наложи, в момент когато задгранични компании отказваха да купуват такива артикули от Иран под опасност от наказания. Всички уреди за предпазване на полутечен газ от най-голямото находище " Южен Парс " също дело на тази компания, отбелязва Българска телеграфна агенция.
На остров Кешм се построява нов петролен терминал с благоприятни условия за изпомпване и предпазване. През септември предходната година първият стадий от терминала бе пуснат в употреба, напомня ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР